13901572_616569568523585_6578477305415846649_n… παρά περισσότεροι και πιο αποδυναμωμένοι. Βεβαίως μια τέτοια απόφαση -από άποψη κειμενογραφικού (λεκτικού) SEO- σημαίνει είτε ότι εξειδικεύεσαι σε κάτι σπάνιο ή πολύ-πολύ τεχνικό/επιστημονικό είτε ότι έχεις εμπειρία ετών στο διαδίκτυο και πλέον επιθυμείς να έχεις πιο στοχευμένη παρουσία! Στηρίζω τη γενναία σου απόφαση 100%.

Πολύ-πολύ πρόσφατα ανανέωσα ριζικά το εικαστικό (αισθητικό) κομμάτι της ιστοσελίδας μου. Σαφώς πιο ώριμη επαγγελματικά, κατασταλαγμένη και με αποδεδειγμένη πείρα, γνωρίζω ευδιάκριτα τι θέλω, πώς το θέλω, πώς να διαχειριστώ πελάτες και projects, πόση ώρα θα μου πάρουν, τι χρέωση πρέπει να δώσω, και πάει λέγοντας. Ευτυχώς, έως σήμερα, νομίζω ότι έχω καλύψει τους περισσότερους επαγγελματικούς τομείς και έχω αναλάβει πολλά -διαφορετικού όγκου κι απαιτήσεων- έργα. Αυτό μου δίνει μία ευρεία οπτική. Παρομοίως, και οι διαφορετικοί πελάτες/επιχειρήσεις με τους οποίους συνεργάστηκα.

είναι ξεκάθαρα προτιμότερο να κυνηγάς λιγότερους SEO όρους με δυνατότερη ανταπόκριση ή καλύτερες πιθανότητες να ξεχωρίσεις σε αυτούς

Όταν, λοιπόν, καλείσαι να ξαναδείς παλιά σου κείμενα, προλόγους, κατηγοριοποιήσεις κλπ., έχεις μια άλλη μεστότητα και συνειδητοποίηση ως προς τι πρέπει να τονίσεις αλλά και τι να αφαιρέσεις. Υπάρχουν όροι που δεν «δουλεύουν» ή χρονοβόρα είδη υπηρεσιών που δεν συμφέρουν… Με αυτή την έννοια, ξεκινάς να πετάς αχρείαστες πληροφορίες και εμμένεις, εστιάζεις και ενδυναμώνεις όρους και κατηγορίες υπηρεσιών, που θέλεις ή στις οποίες όντως εξειδικεύεσαι!

Μοιάζει λιγάκι με το στοκ ή τις παραγγελίες ενός καταστήματος. Φέρνεις ορισμένα είδη για να τα δοκιμάσεις, όμως δεν πουλάνε όλα με τον ίδιο ρυθμό. Κάποια προϊόντα ίσως να μην κινούνται καθόλου. Άρα, δεν θα τα ξαναφέρεις ή στοκάρεις. Μόνο κατά περίπτωση ή και καθόλου.

Θέλει πράγματι τσαγανό για να αφήσεις όρους και κατηγορίες πίσω. Αλλά κατ’εμέ, είναι ξεκάθαρα προτιμότερο να κυνηγάς λιγότερους SEO όρους με δυνατότερη ανταπόκριση ή καλύτερες πιθανότητες να ξεχωρίσεις σε αυτούς, παρά να έχεις ρίξει δίχτυα σε πολλές μεριές, με μικρότερο «μέρισμα».

(διάβασε κι αυτό το σχετικό άρθρο: Less is ideal)