Μέσα από αυτά τα χρόνια κατά τα οποία γράφω επαγγελματικά και πρωτότυπα για το διαδίκτυο, διαπίστωσα πως υπάρχουν μικρά τρικ που βοηθούν το μάτι να διαβάσει εκείνο που θέλω. Όπερ σημαίνει πως κινητοποιώ το μάτι που βαριέται βασικά να με διαβάσει, να περάσει μέσα στα νοήματα που έχω επιλέξει, χωρίς να το κουράσω.

Η «μέθοδος» λοιπόν στην οποία έχω καταλήξει, είναι η χρήση των bold, της έντονης γραφής, η οποία μου επιτρέπει είτε να επιλέξω λέξεις (επίθετα) στα οποία θέλω να σταθεί το μάτι είτε ολόκληρες προτάσεις, σπασμένες σε κομμάτια ή όχι, που θεωρώ ότι είναι δυνατό το νόημα.

«Μου αρέσει να περνάω το χρόνο μου χρήσιμα, συλλέγοντας πεταλούδες και φτερά, γνωρίζοντας ότι αυτή μου η ενασχόληση έχει κάτι το αιθέριο

Αυτή η πρόταση που αποτελεί μέρος μιας μεγάλης παραγράφου κι ενός συνολικού κειμένου των 150-200 λέξεων, πιθανόν να περνούσε απαρατήρητη. Μαρκάροντας όμως συγκεκριμένα τμήματα με έντονη γραφή, υποβοηθώ το μάτι να με διαβάσει. Το κατευθύνω.

Εννοείται πως η υπερβολική χρήση των bold ή ακόμη και η λάθος χρήση, κάτι που βλέπω πολύ συχνά στο διαδίκτυο, απλώς μπερδεύει ή και γελοιοποιεί.

Ένα επίσης «κόλπο» για να ελαφρύνω το κείμενο, την όψη του και να απελευθερώσω το βλέμμα, είναι οι μικρές και συχνές παράγραφοι.

(Πηγή φωτογραφίας: animebuzzer.deviantart.com)