magic_birds_iii_by_frodok-d6nojyz

Όπως ακριβώς ένας καλλιτέχνης, έτσι κι ένας επαγγελματίας κειμενογράφος πρέπει να έχει το σεντούκι του γεμάτο: Σκέψεις, ερεθίσματα, περιέργεια, φαντασία, πειραματισμός, ήχοι, γεύσεις, σχήματα, παράδοξα, τολμήματα, ιδέες που μπορούν να εκφραστούν με χίλιους τρόπους. Κοίτα ένα πορτοκάλι και δες το αλλιώς. Περιέγραψέ το 10 φορές διαφορετικά. Δεν είναι πλέον ένα πορτοκάλι. Άκου πώς μιλάμε οι γύρω σου. Άκουσε διαφορετικές ηλικίες. Πώς εκφράζονται. Την αργκό τους. Τη συνήθεια των λέξεων. Τη θέση, το νόημα, το χρώμα, τον τονισμό, τη διάρκειά τους.

Άκου πώς μιλάνε τα παιδιά, οι νέοι, οι μεγαλύτεροι, οι ηλικιωμένοι. Πώς χωράνε τις λέξεις, πώς τις συγγενεύουν. Άτομα από διάφορες κοινωνικές τάξεις, σε διαφορετικά επαγγέλματα και διαφορετικές περιστάσεις. Στο επίσημο δείπνο, στον χαλαρό καφέ, με τον κολλητό, στο παιδί τους.

Όλα αυτά είναι μυριάδες ερεθίσματα που θα σου επιτρέψουν την επόμενη φορά, ανάλογα τον πελάτη και το αντικείμενό του, να έχεις μια καινούργια οπτική. Μην επαναλαμβάνεις τον εαυτό σου. Είναι βαρετό. Μίλα τη γλώσσα των άλλων αντ’αυτού!

(Πηγή φωτογραφίας: FrodoK.deviantart.com)