pray_for_japan___kibou_by_trustourworldnow-d3c7psj

Εταιρείες-κολοσσοί όπως είναι η Netflix, Hulu, Amazon και Yahoo! είδαν –ευτυχώς για εμάς τους τηλεθεατές- την Τηλεόραση αλλιώς. Μεγάλοι κερδισμένοι μέσα από την Ψυχαγωγία on-demand είναι οι ίδιες οι εταιρίες φυσικά, οι τηλεθεατές, το προϊόν και οι διαφημιζόμενοι. Πραγματικά, αυτό το νέο μοντέλο προβολής και διάθεσης λειτουργεί σαν ένα φιλί της ζωής. Παρατεταμένο!

Εκείνα τα στοιχεία που ουσιαστικά εισήγαγαν αυτοί οι κολοσσοί μέσω της εμπλοκής τους με τη λεγόμενη Internet TV, είναι ότι:

-Βγάζουν τις δικές, ανεξάρτητες παραγωγές

-Συνεργάζονται με μια σειρά καναλιών φιλοξενώντας ελάχιστα 24ωρα μετά την τηλεοπτική προβολή, τα σήριαλ στις δικές τους πλατφόρμες

-Δίνουν τη δυνατότητα για θέαση άνευ διαφημιστικών μηνυμάτων (π.χ. Netflix)

-Χτίζουν έναν νέο τρόπο Διαφήμισης (για τα προϊόντα και τους διαφημιζόμενους) κι «επιβάλλουν» ρεκλάμες φτιαγμένες αλλιώς (πιο διαδραστικά, πιο άμεσα, συχνά σε συνάρτηση με τη σειρά μέσα στην οποία προβάλλονται)

-Δίνουν επιτέλους στον τηλεθεατή δύναμη, επιρροή, αξία

-Αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούν οι μετρήσεις τηλεθέασης, αφού πλέον λαμβάνονται υπόψη και τα κανάλια της on-demand ψυχαγωγίας. 

-Προσθέτουν αξία στο τηλεοπτικό προϊόν και τους συντελεστές του

-Το τηλεοπτικό προϊόν δεν εξαρτάται πλέον από όρους και έννοιες όπως είναι το lead in. Κρίνεται αυτόνομα για αυτό που είναι.

mini Whois

Netflix Inc.

Αμερικανικός πάροχος των on-demand Internet streaming πολυμέσων, διαθέτει την πλατφόρμα και τις υπηρεσίες του στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης (σ.σ. ευσεβής πόθος να έρθει και σε Κύπρο κι Ελλάδα). Οι συνδρομητές του ξεπερνούν τους 50 εκ. παγκοσμίως, σε συνολικά 40 χώρες. Το Αιγυπτο-Αμερικανικό ντοκιμαντέρ “The squaire” (al midan), παραγωγής Netflix, προτάθηκε κατά την 86η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερο Ντοκιμαντέρ» και αποτέλεσε την 1η υποψηφιότητα του Netflix στα Όσκαρ με δική του, πρωτότυπη παραγωγή.

Hulu

Η αμερικάνικη διαδικτυακή επιχείρηση παρέχει on-line video service που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και τηλεοπτικό προϊόν από τα δίκτυα ABC, Fox, NBC και CW. Οι τελευταίες μετρήσεις του 2014 δείχνουν ότι περίπου 6 εκ.  Αμερικάνοι είναι συνδρομητές στο Hulu, το οποίο δεν εκπέμπει εκτός ΗΠΑ.

Amazon Instant Video

Από τα νεώτερα μέλη της οικογένειας Amazon.com, προσφέρει υπηρεσία Internet video on-demand η οποία είναι διαθέσιμη σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία και Ιαπωνία. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά deal που έκλεισε για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, συγκαταλέγεται και η συνεργασία του με το δίκτυο HBO του οποίου το προϊόν έχει το δικαίωμα να αναμεταδώσει για τα επόμενα χρόνια.

Yahoo! TV

Μέλος της Yahoo, τελειοποιεί σιγά-σιγά κι εκείνη την πλατφόρμα της, ώστε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της Ψυχαγωγίας on-demand. Μάλιστα, πρόσφατα αγόρασε την πολύ πετυχημένη σειρά “Community” που βρίσκεται ήδη στον 6ο κύκλο προβολής της.

(Πηγή Φωτογραφίας: trustourworldnow.deviantart.com)