senbazuru_by_trustourworldnow-d3bota0

Η εποχή που το Internet ορίζει πια τη Βιομηχανία της Τηλεόρασης αλλά και την Τηλεθέαση έχει έρθει ανεπιστρεπτί και στρογγυλοκάθεται στο θρόνο της on-demand Ψυχαγωγίας. Internet TV rules! Ή αλλιώς VOD = Video on Demand. Είναι μια γλυκιά «εκδίκηση» που παίρνουν όσες εταιρείες-κολοσσοί «είδαν» το μέλλον κι εντόπισαν το επόμενο βήμα στην κατά τα άλλα τελματωμένη τηλεόραση. Το χαζοκούτι έγινε, κυρίες κα κύριοι, ξυπνιοκούτι και αυτοπροβάλλεται πλέον πρωτότυπα, δυναμικά, γεμάτο αυτοπεποίθηση. Κι επιτέλους… η Τηλεόραση έγινε Απολαυστική!

Αν οι επωνυμίες Netflix, Hulu, Amazon Instant Video και Yahoo! TV σας λένε κάτι, τότε ίσως -και δικαίως- ζηλεύετε που δεν έχουν φτάσει (ακόμα) στη χώρα μας. Πρόκειται για επιχειρήσεις που, αντί να περιμένουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα να προβληθεί στη μικρή οθόνη όταν και όποτε ορίσουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, επέλεξαν αντ’αυτού να φέρουν το προϊόν στον καταναλωτή, αντιστρέφοντας τους όρους της βιομηχανίας! Πλέον, μπορείς να δεις την αγαπημένη σου σειρά χωρίς ίχνος διαφήμισης. Έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις παλιά και νεότερα TV shows ολοκληρωμένα, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις πότε θα βγει το επόμενο επεισόδιο. Και το καλύτερο; Οι ίδιοι οι ηθοποιοί προσανατολίζονται πλέον προς την Internet TV. Αντί να συνωστίζονται στα κάστινγκ των χολιγουντιανών, υπέρογκων παραγωγών και να κάνουν 1 ταινία στα 5 χρόνια, ακολουθούν το ρεύμα, πρωταγωνιστούν σε σήριαλ που προορίζονται για την Internet TV και το κοινό… τους αποθεώνει.

“House of Cards με Kevin Spacey και Robin Reit, Alpha House με John Goodman, Modern Family με Ed O’Neill (!), Sofia Vergara και Julie Bowen, Orange is the new black είναι μερικά μόνο από τα σήριαλ που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις λεγόμενες OOT (over-the-top) subscription services. Μάλιστα η Yahoo! TV αγόρασε την πολύ πετυχημένη σειρά Community που βρίσκεται ήδη στον 6ο κύκλο. Αλλά και ταινίες και ντοκιμαντέρ, ιδίως το Αιγυπτο-Αμερικανικό The squaire (al midan), κέρδισαν κοινό και κριτικούς. Μάλιστα, μέσα στο 2015 αναμένεται η συνέχεια του “Crouching Tiger, Hidden Dragon”, to Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend και η συνεργασία που πέτυχε το Netflix θα επιτρέψει στους συνδρομητές του να απολαύσουν την ταινία μέσα από την πλατφόρμα, ταυτόχρονα με την προβολή της στους κινηματογράφους. Επιπλέον, 4 ταινίες που ετοιμάζει η εταιρεία παραγωγής του Adam Sandler θα προβληθούν αποκλειστικά μέσα από το Netflix!

(Πηγή Φωτογραφίας: trustourworldnow.deviantart.com)