το blog του διαδικτυογράφου

διαδικτυογράφος

Σε έναν ιντερνετικό κόσμο όπου ο χρήστης πλοηγείται με φρενήρεις ρυθμούς και έλκεται από διάφορους παράγοντες (χρώμα, θέση, γραμματοσειρά, φωτογραφία, λογότυπο, μέγεθος κειμένου, περιεχόμενο, όφελος, δημοφιλία) σε ένα site, η κάθε μία επιλογή που κάνουμε για το διαδικτυακό μας σπίτι είναι μέγιστης σημασίας! Κι είναι πράγματι εύκολο να αντιληφτούμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, αν παρομοιάσουμε τα όσα πρέπει να αποφασίσουμε γι’αυτό το «αόρατο» σπίτι με την πραγματική μας ζωή, με την χειροπιαστή επιχείρησή μας.

Για να μπει κανείς στο κατάστημά σου, το έχεις καθαρό εξωτερικά. Του έχεις προσθέσει τέντα αν το χτυπά ο ήλιος, πληρώνεις επαγγελματία για να σου φτιάχνει τη βιτρίνα κάθε μήνα, τινάζεις το χαλάκι έξω από την πόρτα και σκουπίζεις το πεζοδρόμιο κάθε πρωί. Μπορεί μάλιστα να έχεις κράχτη στην είσοδο για να προσελκύει τουρίστες. Ή να έχεις χτίσει δύο ξενοδοχεία κολλητά ώστε να έχεις εξασφαλισμένη πελατεία. Ίσως έχεις προσθέσει φωτορυθμικά ή μια τεράστια, πρωτότυπη κατασκευή αν διαθέτεις κλαμπ.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική, όχι κατ’ανάγκη, συνέχεια του επαγγελματικού σου χώρου.

Το template που χρησιμοποιείς είναι ευχάριστο, αισιόδοξο και καλοσωρίζει τον πελάτη σου όπως ακριβώς και η πρόσοψη της επιχείρησής σου. Η δομή του μενού είναι ευδιάκριτη, καθαρή, εύχρηστη, απλή, όπως ακριβώς ξεκάθαρες είναι και οι υπηρεσίες σου. Τα χρώματα και σχήματα, τα videos κι ο slider εξυπηρετούν το προφίλ σου, όπως ακριβώς η ταμπέλα με την επωνυμία, το λογότυπό σου. Και τα κείμενα ειδικά της αρχικής σελίδας καθρεφτίζουν εσένα και τις επιλογές σου ως επιχειρηματία, όπως ακριβώς η βιτρίνα σου.

Ό,τι πράξεις για το φυσικό σου κατάστημα, το βάψεις, προσθέσεις προσφορές, ανανεώσεις το χώρο, έτσι ακριβώς πρέπει να κάνεις και για το διαδικτυακό σου σπίτι. Και τα δύο σου φέρνουν πελατεία, και τα δύο μεγεθύνουν την επαγγελματική σου παρουσία και τα δύο σε διαφημίζουν. Το site σου μάλλον περισσότερο πλέον!

Ακολουθούν κάποια δικά μου tips κι αρθράκια όπως διαμορφώνονται μέσα από την πείρα μου αυτά τα έτη στη δημοσιογραφία αρχικά και κατόπιν, στην επαγγελματική κι εξειδικευμένη Κειμενογραφία για το Διαδίκτυο. Όλα αυτά θα ανανεώνονται συχνά στο blog του «διαδικτυογράφου» μου. Φοίβη Σιταρά.-

(Πηγή φωτογραφίας: 00alisa00.deviantart.com)